Monday, May 26, 2014

Ephyra Treasure Hunt 2014 di Putrajaya

Ephyra Treasure Hunt 2014 di Putrajaya berlangsung pada 24 Mei 2014 dan buat pertama kalinya pihak Ocean Life Marketing Sdn Bhd dengan kerjasama Denaihati Network Sdn Bhd telah menganjurkan aktiviti Treasure Hunt ini bersama blogger-blogger. Ephyra adalah minuman kesihatan yang sesuai diminum oleh semua peringkat umur.
Tempat berkumpul bagi kesemua perserta adalah di PuspanitaPuri, Presint 10, Putrajaya bermula jam 9 pagi. Destinasi bermula di Putrajaya dan berakhir di Putrajaya juga.

Ephyra Treasure Hunt



Hadiah untuk dimenangi oleh peserta berkumpulan adalah:

1st RM2000
2nd RM1200
3rd RM800


Ephyra Treasure Hunt 

28 blogger
7 kereta
1 matlamat

Sebelum memulakan cabaran peserta diberi taklimat tentang keselamatan jalanraya dan mendengar ucapan dari CEO Ephyra.
Bagi task yang pertama peserta perlu melakukan instavideo yang kreatif dalam menyediakan minuman pagi menggunakan Ephyra.

Ephyra Treasure Hunt

Task kedua peserta perlu pergi ke Taman Botani Presint 1. Peserta dapat mengenali dan belajar mengetahui pokok-pokok yang terdapat ditaman tersebut. Pokok yang ditanam disini dari pelbagai jenis, tempat dan nama. Disini suasana alam flora yang indah yang disusun rapi bagi tatapan para pengunjung.



Task kedua selfie dihadapan billbroad Ephyra sebelum exit Bangi menghala ke selatan. Pelbagai gelagat peserta apabila melakukan task ini kerana peserta perlu berhenti di laluan kecemasan untuk selfie. Safety First.


Ephyra Treasure Hunt

Task Ketiga adalah menuju ke StarBucks KLIA2. Apabila sampai di StarBucks KLIA2 pelbagai task lagi yang perlu dilakukan disini dan peserta dapat merasai gelagat serta kerenah penumpang dan juga peserta-peserta. Agak mencabar apabila task yang diberi untuk disempurnakan dengan keadaan tempat yang begitu sibuk.

Ephyra Treasure Hunt

Ephyra Treasure Hunt

Ephyra Treasure Hunt

Ephyra Treasure Hunt

Jam 1430 peserta dikehendaki ke Petronas kerana pihak penganjung menyediakan makan tengah hari disana. Selesai saja makan tengah hari peserta perlu pergi ke tempat terakhir untuk peserta berkumpul adalah di Booth Ephyra di Karnival Jom Heboh Putrajaya malah di Booth Ephyra masih lagi terdapat aktiviti-aktiviti untuk peserta. Duta Ephyra MEMEY SUHAIZA dan NORMAN HAKIM turut berada dibooth.
Antaranya bermain bola dengan mata tertutup dan warshout terbaik.

Ephyra Treasure Hunt

Ephyra Treasure Hunt

Ephyra Treasure Hunt

Selepas melalui pelbagai cabaran dan dugaan maka di booth ini juga acara penyampaian hadiah kepada pemenang-pemenang treasurehunt:

Bermula dengan tempat terakhir sehingga tempat pertama.

Ephyra Treasure Hunt

Ephyra Treasure Hunt

Ephyra Treasure Hunt

Ephyra Treasure Hunt


Ephyra Treasure Hunt


Ephyra Treasure Hunt
Ucapan terakhir tahniah dan terima kasih kepada pemenang-pemenang, team denaihati, oceanlife dan semua yang terlibat.


Untuk mengetahui lebih lanjut tentang produk Ephyra:


http://www.oceanlife2u.com/

https://www.facebook.com/oceanlife2u


Ocean Marketing Sdn Bhd,

73A-3, 3rd Floor, Block J, Plantinum Walk,

No 2 Jalan Langkawi, Danau Kota Setapak,

53300 Kuala Lumpur



Apakah itu EPHYRA ?

Produk minuman kecantikan terhangat dipasaran dengan 100% terbukti keberkesanannya.

EPHYRA dirumus khas untuk kecantikan dan kesihatan yang bermula dari dalam. Ia mengandungi kolagen ikan laut dalam yang dihidrolisis secara semulajadi,yang sangat membantu kuasa penyerapan ke dalam kulit lebih pantas dan effektif untuk kesan yang lebih optimum.
Digabung dengan 9 agen antioksida yang berkesan untuk melindungi dan memperbaharui, memberikan apa yang diperlukan oleh kulit anda,Lindungi kulit anda dari masalah kulit dan penuaan, seterusnya serlahkan keserian dan kesihatan dalaman dan luaran. Hasilnya – kulit lebih bersih,lebih berseri, lebih halus dan lebih muda!



Apakah kelebihan menggunakan EPHYRA?
  • Menjadikan kulit anjal, halus dan lebih cerah berseri
  • Membantu memulihkan wajah yang bermasalah
  • Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus
  • Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar
  • Melancarkan sistem pencernaan dalam badan
  • Mengurangkan kadar kolesterol
  • Meningkatkan tenaga dan daya ingatan
  • Meningkatkan sistem imunisasi dalam badan
  • Mengawal berat badan dan meningkatkan kadar metabolism
  • Melegakan kesakitan sendi dan arthritis


EPHYRA SESUAI UNTUK:


  • Lelaki dan wanita, kanak-kanak (4 tahun keatas)
  • Ibu menyusu dan hamil (6 bulan keatas)
  • Mereka yang pentingkan kecantikan, kesihatan luar dan dalam




Mereka yang mempunyai masalah-masalah berikut :

Kulit berjerawat
Kulit Berjeragat dan Berparut
Eczema / Penyakit Kulit
Gastrik / Masalah Usus
Menurunkan Kolestrol
Stress / Kemurungan / Ceria
Sembelit / Cirit-Birit / Buasir
Asthma / Lelah / Penat / Semput
Gout / Arthritis Sendi
Menopause
Ketidakseimbangan Hormon
Alergi Makanan Laut
Resdung
Penyakit Gusi / Demam
Masalah Tidur / Kelesuan
Jangkitan Pundi Kencing
Masalah Buah Pinggang
Kanser / PertumbuhanTumor
Sakit Sendi & Sengal Badan
Jantung / Saluran Darah
Migraine / Sakit Kepala
Strok / Parkinson
Penyakit Alzheimer (Nyanyuk)
Masalah Senggugut / PMS
Jangkitan Virus / Bakteria
Darah Tinggi
Masalah Saraf
Kencing Manis
Thyroid




Antara kandungan yang terdapat didalam Ephyra:

1. Kolagen Ikan Laut Dalam

Kolagen tulen yang dihasilkan daripada spesis ikan putihlaut dalam dari PERANCIS
Mengembalikan keremajaan kulit anda
Mengandungi agen antioksida semulajadi yang melindungi sel-sel daripada radikal bebas.
Menyokong penambahan lapisan kolagen untuk mengekalkan keanjalan kulit yang sihat dan dan tegang.

2. Buah Acai

Buah Keajaiban dengan manfaat yang besar, seperti anti-penuaan, anti-bakteria, anti-kanser, anti-radang dan menguatkan sistem kardiovaskular
Kaya antioksida, mampu untuk mengurangkan risiko mempunyai kanser dan membantu melambatkan proses penuaan.
Kaya dengan sumber vitamin dan mineral, termasuk kandungan tinggi omega 6 dan omega 9
Kaya dengan serat pemakanan, membantu untuk meningkatkan kesihatan sistem kardio vaskular, saluran penghadaman dan membantu mengawal paras kolesterol.

3. Gam Akasia
Membantu meningkatkan tahap kolesterol HDL (kolesterol baik) dalam badan
Membantu menyingkirkan toksin berbahaya yang terkumpul dalam sistem pencernaan
Kaya dengan Serat yang menyerap toksin yang kemudiannya dikeluarkan melalui proses penghadaman

4. L-glutathione
Memperbaiki kulit untuk menjadi lebih lembut,halus dan dan lebih muda
Satu agen yang kaya antioksida yang melindungi kulit terhadap kerosakan sel hasil proses pengoksidaan sekaligus melambatkan proses penuaan.
Mengurangkan proses pembentukan pigmen , memberikan kulit anda penampilan yang lebih cerah dan berseri
Membuang toksin dari dalam badan untuk meningkatkan sistem imunisasi

5. Astaxanthin
6000 X lebih kuat dari Vitamin C
500 hingga 1000 X lebih kuat dari Vitamin E
800 X lebih kuat dari Co Q10
550 X lebih kuat dari EGCG Green Tea
75 X lebih kuat dari Alpha Lipoic Acid (ALA)
40 X lebih kuat dari Beta Karoten
17 X lebih kuat dari Grape Seed
Memulihkan kesakitan sendi,sakit otot dan arthritis.
Sangat bagus untuk mengurangkan kedutan dan garis halus, meningkatkan tahap kelembapan dan keanjalan kulit, menjadikan kulit lebih halus dan cerah berseri
Meningkatkan daya tenaga dan stamina dalam badan

6. Serbuk tomato
Mengandungi banyak vitamin A dan C
Berkhasiat tinggi untuk meneutralkan radikal bebas yang berbahaya dalam aliran darah
Membantu pesakit kencing manis untuk menjaga tahap gula darah mereka di bawah kawalan
Vitamin A dalam tomato akan membuat rambut anda kuat dan berkilat,juga bagus untuk mata, gigi dan tulang.

7. Acerolla ceri
Meningkatkan sistem imunisasi dalam badan , menguatkan hati, memperbaiki keadaan kulit dan meningkatkan keupayaan badan untuk memulihkan dan memperbaharui tisu dengan cepat
kandungan vitamin C yang tinggi dapat meransangkan pembentukan kolagen dalam badan, yang dapat menggantikan sel kulit menjadi sihat, halus dan lebih anjal.
Membantu menguatkan sistem imunisasi dalam badan dan melindungi daripada penyakit kardiovaskular dan masalah mata

8. Marigold bunga ekstrak
Mengandungi pelbagai karotenoid antioksida membantu melindungi sel-sel daripada kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas, atau molekul berbahaya.
Berkesan dalam merawat pelbagai masalah kulit radang, kulit berjerawat dan eczema
Menstabilkan kelembapan pada kulit anda, sekali gus ini bermanfaat bagi mereka yang mempunyai kulit yang sangat kering dan sensitif

9. Superberry
Diketahui mengandungi kandungan antioksida yang sangat tinggi.
Melindungi sel dari pengoksidaan dan meneutralkan radikal bebas.
Sumber terbaik untuk Vitamin C, Zat Besi, dan Potassium.

9 comments:

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

Treasure hunt yang sangat best bagi ena. Hehehehe Hope dapat gather macam ni lagi akan datang

Dyana Wahab said...

Memang best Treasure Hunt Ephyra nie...... and thanks untuk semua kerana menjayakannya....

penaberkala said...

salam kenal..
semoga jumpa lagi lepas ni
jom minum ephyra, hehe

Fendy Ahmad said...

pengalaman paling best n selamat berkenalan kepada semua blogger2.

Nadia Johari said...

salam kenal dari nadia..hehe..harap kita akan jumpa lagi..havoc2..

Cik Ngah said...

Salam kenal juga,seronok kenal korang yang happening ni hehehee

Fendy Ahmad said...

harap2 pasnie bleh sembamg panjang lg

~emi~ said...

Salam kenal bro Fendy Ahmad. Next time ada event blogger lagi, blh jumpa lagi :)

IzZa HaDi said...

Hi all!
Berminat nak mencuba Ephyra?

Beli Ephyra dengan HARGA PROMO (Muraaaahhh sangatt!!) Beli 2 atau lebih lagi murah!! Contact saya untuk info lanjut, confirm terkejut sebab HARGA BEST sgt!

Yours truly,
Izza (Pengedar Sah Ephyra)
0192198619
izza_grrl@hotmail.com